kody pkd produkcja napojów

Home » kody pkd wyszukiwarka » pkd przetwórstwo przemysłowe » kody pkd produkcja napojów

objaśnienia kody pkd
Dział 11 obejmuje:

– produkcję napojów bezalkoholowych,

– produkcję wody mineralnej,

– produkcję napojów alkoholowych, otrzymywanych głównie przez fermentację,

– produkcję piwa i wina,

– produkcję destylowanych napojów alkoholowych.

Dział ten nie obejmuje:

– produkcji soków z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w 10.32.Z,

– produkcji napojów bezalkoholowych na bazie mleka, sklasyfikowanej w 10.51.Z,

– produkcji kawy, herbaty i maté (herbaty paragwajskiej), sklasyfikowanej w 10.83.Z

kody pkd Podklasa 11.01.Z obejmuje:

– produkcję napojów alkoholowych, takich jak: wódka, whisky, brandy, gin, likiery itp.,

– produkcję destylowanych napojów alkoholowych, takich jak: „mieszane drinki” itp.,

– mieszanie alkoholi destylowanych,

– produkcję alkoholu etylowego, po przetworzeniu przeznaczonego do spożycia.

Podklasa ta nie obejmuje:

– produkcji niedestylowanych napojów alkoholowych, sklasyfikowanej w 11.02.Z-11.06.Z,

– produkcji syntetycznego alkoholu etylowego oraz alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego nie przeznaczonego do spożycia, sklasyfikowanej w 20.14.Z,

– produkcji  alkoholu etylowego z surowców poddanych fermentacji, sklasyfikowanej w 20.14.Z,

– butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.A (jeśli występuje w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).

kody pkd Podklasa 11.02.Z obejmuje:

– produkcję win gronowych,

– produkcję gronowych win musujących,

– produkcję win gronowych z zagęszczonego moszczu winogronowego,

– mieszanie, oczyszczanie i butelkowanie win gronowych,

– produkcję win gronowych o niskiej zawartości alkoholu lub win bezalkoholowych.

Podklasa ta nie obejmuje butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanego w 46.34.A (jeśli występuje w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).

kody pkd Podklasa 11.03.Z obejmuje:

– produkcję napojów alkoholowych otrzymywanych w wyniku fermentacji, ale bez ich destylowania: sake, cydr (jabłecznik), perry (wino gruszkowe) i inne wina owocowe,

– produkcję miodu pitnego i napojów mieszanych zawierających wina owocowe, włączając wyroby winopochodne i wino-podobne.

Podklasa ta nie obejmuje butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.A (jeśli występują w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).

kody pkd Podklasa 11.04.Z obejmuje produkcję wermutu i podobnych niedestylowanych napojów fermentowanych. Podklasa ta nie obejmuje butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.A (jeśli występuje w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).

kody pkd Podklasa 11.05.Z obejmuje:

– produkcję mocnego piwa na bazie słodu (np. ale, porter i stout),

– produkcję piwa niskoalkoholowego lub bezalkoholowego.

kody pkd Podklasa 11.07.Z obejmuje:

– produkcję naturalnych wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych,

– produkcję napojów bezalkoholowych (z wyłączeniem bezalkoholowego piwa i wina), takich jak: aromatyzowane i/lub słodzone wody bezalkoholowe: lemoniady, oranżady, cole,  napoje owocowe,  toniki itp.

Podklasa ta nie obejmuje:

– produkcji soków z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w 10.32.Z,

– produkcji napojów na bazie mleka, sklasyfikowanej w 10.51.Z,

– produkcji kawy, herbaty i maté (herbaty paragwajskiej), sklasyfikowanej w 10.83.Z,

– produkcji napojów na bazie alkoholu, sklasyfikowanej w 11.01.Z, 11.02.Z, 11.03.Z, 11.04.Z, 11.05.Z,

– produkcji bezalkoholowego wina, sklasyfikowanej w 11.02.Z,

– produkcji bezalkoholowego piwa, sklasyfikowanej w 11.05.Z,

– produkcji lodu, sklasyfikowanej w 35.30.Z,

– butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.B (jeśli występuje w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).


kody pkd C.11.0 Produkcja napojów

11.01.Z Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi

11.02.Z Produkcja win gronowych

11.03.Z Produkcja cydru i pozostałych win owocowych

11.04.Z Produkcja pozostałych niedestylowanych napojów fermentowanych

11.05.Z Produkcja piwa

11.06.Z Produkcja słodu

11.07.Z Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych

Komentarze zablokowano.